Skip to main content

De badplaats Denia:

Denia is een gezellige kustplaats in de provincie Alicante en de regio Valencia.

De badplaats is gelegen aan de oostkust van het Iberisch schiereiland, met uitzicht op de Middellandse Zee was het van oorsprong een visserdorp. Maar door de jaren heeft het zich ontwikkeld als een middel grote badplaats.

Denia staat bekend om zijn kilometers lange stranden, historische bezienswaardigheden en levendige en vooral gezellige en een nog autentieke sfeer. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, wat blijkt uit de aanwezigheid van archeologische vindplaatsen en historische gebouwen. Één van de bekendste bezienswaardigheden in Denia is het kasteel midden in de stad, wat op een heuvel ligt en uitkijkt over de stad en een panoramisch uitzicht biedt over de zee en de omliggende achterland. Het kasteel is goed bewaard gebleven door de jaren en doet dienst als museum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de stad.

Denia is ook een populaire badplaats, mede vanwege de zandstranden en het kristalheldere water, waardoor het ideaal is voor watersporten en ontspanning.

 

 

Het natuurpark Montgó:

Het nabijgelegen natuurpark Montgó biedt wandel- en natuurliefhebbers de kans om de lokale flora en fauna te verkennen. Naast zijn autentieke schoonheid staat Denia bekend om zijn gastronomie, en dan in het bijzonder zijn vis- en rijstgerechten. De culinaire scene van de stad trekt veel fijnproevers uit verschillende delen van de wereld. Maar ook buitenlandse keukens zoals Thais en Indiaas kom je er tegen.

Denia heeft ook een gezellige boulevard waar het gezellig wandelen is met volop terrasjes voor een hapje of een drankje.Vooral tegen twee uur loopt alles vol voor de lunch of een drankje met enkele tappaz.

Over het algemeen is Denia een bestemming die geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid combineert, waardoor het een favoriete plek is voor toeristen die op zoek zijn naar zowel ontspanning als verkenning.

 

Orba Vallei:

Denia is ook een prima uitgangspunt om het achterland ,, de Orba vallei,, te verkennen. Deze vallei staat bekend om haar enorme velden met citrusbomen. Voornamelijk de manderijnen en de sinaasappelen kom je hier in overvloed tegen. Rond de derde week van april staan de fruitbomen in bloei en ruik je overal de zoete geur (vanille) van de fruitbomen. Afhankelijk van het soort is de oogstijd rond begin december tot en met eind februari.

Vanuit Denia is het circa 40 kilometer naar Benidorm. Onderweg richting het zuiden kom je nog een aantal leuke badplaatsen tegen zoals Javea/Xabia, Moraia, Altea en o.a. Calpe.

Denia heeft een redelijk grote haven waarvandaan o.a. ook de boot vertrekt richting verschillende eiland van de Balearen. Te weten Mallorca en Ibiza. Ideal voor de toeristen die met eigen auto naar Spanje zijn gekomen. Maar het is een stuk voordeliger om met het vliegtuig vanuit bijvoorbeeld de Luchthaven Valencia naar één van de boven genoemde eilanden te vliegen. En dan naar keuze op de bestemming een auto te huren.

 

Bezoek Alicante of Valencia:

Op circa 100 kilometere afstand liggen de steden Alicante en Valencia. Zeker de moeite om een dag naar toe te gaan.

 

Castle of Xàtiva:

90 km landinwaarts vanaf Dénia ligt het bijzondere Castle of Xàtiva. Het is ongeveer een uurtje rijden naar Xátiva en een bezoek aan het kasteel is beslist een aanrader. Naast dat het een prachtige locatie is kun je hier namelijk heel veel doen. Zo kun je voor een bescheiden bedrag van €2,40 per persoon het grote kasteel en zijn vele tuinen bezoeken, kun je gratis een oude basiliek binnen en is er een museum, wederom met gratis toegang. Daarnaast kun je hier heerlijk uiteten op het terras van het kasteel en kun je plaatselijke wijn proeven. Het kasteel is gebouwd op een berg dus geeft ook nog een geweldig uitzicht.

Get your guide:

Wil je alvast kijken wat er onder anderen te doen is in Denia en omgeving of wil je liever al een paar leuke excursies boeken dan kan ik je bovenstaande site van harte aanbevelen.

Voor meer informatie: www.valenciaholidays.nl

Ik ben bereikbaar op +31 (0) 528-270431 of +31 (0)6-21370729 (ook whatsapp) of via [email protected]